Kategorije

Pravilna menjava pnevmatike

Gume našega avtomobila igrajo kar zelo veliko vlogo saj so ravno te tiste, ki nosijo celotno težo tako avtomobila kot vseh potnikov in seveda prtljage. Pnevmatike so tako zelo obremenjene in ravno to je razlog za nakup kar se da kvalitetnih gum, katere se ne bodo kar tako obrabile.
Menjava pnevmatike

Varnost na cestišču mora biti definitivno prva in osnovna stvar na katero mora misliti vsak defenzivni voznik. Že od samih začetkov priprav na delanje izpita je ravno varnost tista glavna osnova katero učijo prav vse učence saj se zgolj s pravilno in varno vožnjo lahko prepreči nastajanje prometnih nesreč. K varnosti pri vožnji seveda spada zbranost in pozornost voznika ter tako pravilna in zmerna vožnja s katero se ne ogroža ljudi okoli nas, se pravi drugih udeležencev v prometu. Prav tako pa zelo pomembno vlogo igrajo tudi zunanji elementi, se pravi največjo vlogo igra ravno pripravljenost vozila. Naše vozilo mora biti namreč kar se da spravno tako, da na cesti ne ogroža našega življenja ali življenja kateregakoli drugega udeleženca. Glavno nalogo kot že prej omenjeno pri spravnosti avtomobila igrajo gume oziroma pnevmatike. Zaradi tega je seveda kar se da pomembno, da vedno ko je to seveda potrebno menjamo gume. Menjava pnevmatike je najbolj pomembna v zimskem času, ko se ceste napolnijo z raznimi nevšečnostmi kot na primer sneg, led in druge podobne zadeve. Tu je potrebno letne pnevmatike zamenjati z zimskimi, katere so na te razmere dosti bolj prilagojene in tako omogočajo kar se da varno in seveda tudi udobno vožnjo.

Izbira vulkanizerja

Zelo pomembna je tudi pravilna izbira vulkanizerja. Vulkanizer namreč pri menjavi gum seveda opravlja najbolj pomembno nalogo. Ni dovolj da gume samo zamenjamo, vse pnevmatike morajo biti tudi pravilno nastavljene, tako, da se vse gibljejo v isti ravnini in v pravilni legi. Če bi bile gume nastavljene kakorkoli drugače, se pravi narobe bi to zmotilo našo vožnjo in lahko tako povzročilo tudi kakšno hujšo prometno nesrečo. Zaradi tega je pravilna izbira vulkanizerja še kako pomembna, prav tako kot izbira prave pnevmatike, katera bo poskrbela za to, da bo vaša vožnja prijetna in kar je najbolj pomembno, varna.

 

Comments are closed.

Kakšno bo vreme?